Total:
Vezi detalii

Ce trebuie să știi despre fondurile de ten și pudră


Ce trebuie să știi despre fondurile de ten și pudră

Regulile de baza a unui ten frumos: tot ce vreti sa cunoasteti despre fondurile de ten

Trebuie sa folosim un fon de ten daca nu avem cosuri pe piele? 
Doar un numar redus de persoane dispun de un ten ideal. Chiar daca pe piele nu persita cosuri, sunt alte deficiente ca pigmentarea neuniforma, vase dilatate extinse si pori vizibili. Daca doriti sa aveti un ten ideal atunci fondurile de ten va vor fi de folos.

Se spune ca fondul de ten usuca si deshidrateaza pielea. E adevarat?
Nu, nu e adevarat. Componentele fondurilor de ten, de regula sunt formate dintr-un complex de substante hidratante, care mentin umiditatatea la suprafata pielii, iar grasimilie protejeaza pielea de uscare. Daca aveti un ten uscat sau sensibil puteti sa va alegeti fondul te ten corespunzator.

Se creaza o dependenta a pielii fata de fondul de ten?
Nu, pielea nu creeaza o dependenta fata de fondul de ten, deoarece in componenta sa nu exista substante care ar creea aceasta.

Este adevarat ca fondul de ten contribuie la maturizarea tenului?
Din contra, maturizarea tenului este mult mai sensibila atunci cind nu se foloseste un fond de ten. Machiajul reprezinta o modalitatea de a proteja pielea de factorii externi si de maturizarea prematura. Practic toate fondurile de ten contin factori SPF, care protejeaza pielea de efectele daunatoare ale razelor ultraviolete si actioneaza ca o bariera importiva maturizarii tenului. In afara de aceasta toate fondurile te ten contin antioxidanti si substante speciale care reda pielii fermitate si elasticitate.

Cum sa facem ca fondul te ten sa fie absolut invizibil pe piele?
Fondurile de ten sunt vizibile pe piele, daca nu a fost aleasa nuanta corecta sau aplicat cum trebuie. La selectarea fondului de ten trebuie de luat in consideratie tipul si nuanta pielii precum si alte aspecte individuale.

Cum se aplica correct pudra? In ce caz e mai bine sa se utilizeze o pudra compacta si cind una pulbere?
Pudra se aplica deasupra fondului de ten si a produselor corectoare pentru redarea unui machiaj rezistent. Are ca scop netezirea pielii si o pregateste astfel pentru aplicarea fardului de obraz. Deasemenea contribuie la absoarberea excesului de sebum de pe fata si reda tenului o catifelare si un aspect mat. Culoarea trebuie sa fie cit mai aproape de nuanta pielii si a fondului de ten ales. Pudra-pulbere este mai fina si mai usoara. Efectul este uimitor, dar nu este comod sa o porti mereu cu tine. De aceea exista varianta compacta. Pudra compacta se aplica pe fata intr-un strat mai dens si este foarte comoda de purtat in geanta pentru corectarea machiajului in timpul zilei.