Total:
Vezi detalii

De ce să aplici zilnic vitamina C pe ten


De ce să aplici zilnic vitamina C pe ten

Așa cum bine știi, cei mai puternici factori generatori de radicali liberi sunt factorii de mediu, de care nu putem scăpa, din păcate – radiațiile solare, poluare, oxigen ș.a.m.d. – și care iau cu asalt pielea în fiecare zi.

Însă aici vitamina C ne poate ajuta. Apropo, acest ingredient, spre deosebire de retinol, este printre puținele care sunt potrivite tuturor tipurilor de piele.

În primul rând, ingredientul reduce aspectul petelor maronii și a celorlalte tipuri de daune solare, contribuie la stimularea producției de colagen, estompează petele roșii postacneice (prin îmbunătățirea răspunsului natural de vindecare a pielii) și sporește mecanismele de apărare a epidermei.

Fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanți existenți, vitamina C se comportă precum un extinctor, care „stinge” și alte probleme ale pielii, cum ar fi inflamațiile și iritațiile, de pildă.

Mai mult, ingredientul este perfect în lupta împotriva discolorației pielii, în mod special la persoanele care își doresc să scape de petele închise la culoare de pe ten.

Acidul ascorbic, cunoscut și ca acidul L-ascorbic, este cea mai documentată formă a vitaminei C când vine vorba despre beneficiile aduse pielii. Este un ingredient la fel de puternic și atunci când este combinat cu alți antioxidanți, și atunci când este folosit singur – dar în concentrații mari, de 15% sau 25%, concentrații ce pot fi benefice pentru problemele persistente.

Toți antioxidanții, inclusiv vitamina C, sunt vulnerabili și se destabilizează când sunt expuși aerului și luminii. Dacă vrei să beneficiezi de efectele lor pentru o perioadă mai îndelungată, alege doar acele produse care sunt ambalate în recipient opac și cu pompiță, pentru a păstra stabile ingredientele!