Total:
Vezi detalii

Curiozități despre saruturi


Curiozități despre saruturi

Sărutul în cifre

Statisticile spun că oamenii își petrec mai mult de 20000 de minute din viața lor, sărutându-se. Asta se traduce prin aproape două săptămâni de sărutat non-stop!

De asemenea se spune că sărutul te ajută să trăiești mai mult! Bărbații care își sărută soțiile înainte de plecare trăiesc cu 5 ani mai mult și sunt mai puțin predispuși la accidente de trafic.

În timpul sărutului, corpul generează o substanță care are de 200 de ori mai multă potență narcotică față de morfină. De asemenea, experiența sărutului generează o stare de euforie.

S-a observat că mai mult de o treime din oameni au tendința de a-și înclina capul către dreapta în momentul sărutului. Unii afirmă că această preferință își găsește originea încă din etapa prenatală.


Sărutul și dragostea

Termenul de sărut franțuzesc datează din timpurile victoriene, acesta provenind din faptul că francezii erau renumiți pentru pasiune. În Franța termenul este denumit baiser amoreux sau baiser avec la langue.

Kama Sutra înfățișează peste 30 de tipuri de sărut, printre care și ,,sărutul care trezește simțurile’’ – sărutul pe tâmplă, aproape de linia părului care provoacă fiori persoanei sărutate.

 

Sărutul și corpul

Sărutul încetinește apariția ridurilor! Experiența sărutului implică folosirea a 29 de mușchi faciali, care contribuie la încetinirea apariției ridurilor. Sărutul este benefic și sănătății tale. Atunci când este practicat corect (!) sărutul poate reduce apariția dermatitei, iritațiilor și imperfecțiunilor tenului. Sărutul pot face ochii și tenul să strălucească. Sărutul poate fi mai eficient ca dieta! Un sărut romantic poate duce la pierderea a 2-3 calorii, în timp ce un sărut pasional poate duce la pierderea a 6 calorii pe minut.


Sărutul și istoria

În epoca medievală, înainte ca oamenii să învețe să scrie sau să citească, semnăturile se realizau sub forma unui X.  În prezent, simbolul X la sfârșitul unui mesaj semnifică un sărut.

În anii 1500 la Napoli, sărutatul în public era pedepsit cu moartea. La fel de letal este și sărutul capului mafiei, tradiție survenită din faimosul film ,,Nașul’’.

 

 

Sărutul și filmele

Scurtmetrajul ,,The May Irwin Kiss’’ este un film mut realizat în 1896 în care a fost ilustrată prima scenă de sărut difuzată pentru prima oară în istorie.

127 de săruturi într-un singur film? ,,Don Juan”, filmat în 1927 încă deține titlul de filmul cu cele mai multe săruturi. Mary Astor și Estelle Taylor au fost sărutate de actorul John Barrymore de nu mai puțin de 127 ori. Imaginați-vă în culise!

Sătul de întrebarea: ,,Cum a fost să o săruți pe faimoasa Marylin Monroe în comedia Some Like it Hot?”, Tony Curtis a răspuns că: ,,a fost ca și cum l-ași fi sărutat pe Hitler’’. Bineînțeles că în fapt considera săruturile lui Marilyn foarte dulci, lucru pe care îl putem crede fără doar și poate.

 

Sărutul și legea

În Indiana este interzis ca bărbații cu mustață să sărute. În ținutul Logan, Colorado este interzis ca un bărbat să sărute o femeie în timp ce doarme. Iar în Hartford, Conneticut, bărbații nu își pot săruta soțiile în ziua de duminică. Sărutatul în public este un subiect îndelung dezbătut în China, Japonia, Taiwan și Coreea. Oamenii de naționalitate japoneză se pot săruta numai 1 secundă și de la o distanță mare.


Sursa: www.avon.md